Novice
POGOVORNA URA
Datum: ponedeljek, 20.1.2025
Ura: 16.00 do 18.00
Vljudno vabljeni!
ZIMSKE POČITNICE
V času od 17.2.-21.2.2025 so za učence zimske počitnice.
V tem tednu bodo uradne ure za stranke:
v ponedeljek, 17.2.2025 od 8.00 do 12.00 ure
Hvala za razumevanje.
Vodstvo šole
POGOVORNA URA
Datum: ponedeljek, 17. 3. 2025
Ura: 16.00 do 18.00
Vljudno vabljeni!
POGOVORNA URA
Datum: ponedeljek, 14. 4. 2025
Ura: 16.00 do 18.00
Vljudno vabljeni!
39. FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA
V šolskem letu 2024/2025 Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisuje 39. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo T&T Tradicija v trendu.
Link: https://turisticna-zveza.si/novica/39-festival-turizmu-pomaga-lastna-glava
Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici. Letos smo pripravili trendovski Jožefov sejem, ki se bo osredotočal na vključevanje novih inovativnih stojnic in tehnologij, digitalizacijo, predstavljene bodo trajnostne prakse in inovacije v proizvodnih procesih. S tem bo ne samo ohranjal tradicijo, ampak se tudi prilagajal modernim potrebam ter postavljal nove standarde in trende za prihodnost. Obiskovalec na sejmu s promocijskimi izdelki in z izdelki, ki jih je sam ustvaril, napolni »Jožefovo krbűlico», ki ga bo spomnila na doživljanje sejma na Cankovi. Košarica je spomin na čase, ko so na razstavi v dvorani izdelovali različne izdelke – košare iz šibja, izdelke iz slame in ličja ter povezuje preteklost s sedanjostjo.
Vabljeni k prebiranju, naj vas prevzame želja po obisku sejma in doživetju osebne pozitivne izkušnje. Oglejte si naš promocijski spot, ustvarjalno napolnite svojo »Jožefovo krbülico« in o svojem doživetju povejte tudi drugim.
Povezava do turistične raziskovalne naloge z naslovom Jožefov sejem – tradicija v trendu (PDF)
Povezava do promocijskega spota Jožefov sejem – tradicija v trendu
Mentorica: Monika Hajdinjak
PEKLI SMO PICE V GOSTILNI AJDA
V sredo, 2. 4. 2025, smo se z učenci, ki obiskujejo izbirna predmeta sodobna priprava hrane ter načini prehranjevanja, odpravili v gostilno Ajda na Cankovi. Tam so za nas pripravili predstavitev gostinskega poklica, nam pokazali, kako se pripravi pogrinjek in nam pokazali pravilno rabo pribora ter kozarcev. Nato pa smo se preizkusili v peki pic. Iz hlebčkov smo oblikovali tanko testo, na katero smo nanesli sestavine, nato pa pice dali peč v krušno peč. Trud se je izplačal, saj so bile pice odlične! Zahvaljujemo se gostilni Ajda, da nam je omogočila to izkušnjo.
Učiteljica Kaja Bokan