TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

trad slo zajtrk nov 2015 067

 Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki smo ga  na naši šoli in v vrtcu tudi letos obeležili tretji petek v mesecu novembru, 20. novembra 2015. S projektom Tradicionalni slovenski zajtrk želimo otroke izobraževati, ozaveščati  o pomenu zajtrka  ter pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil.
Tradicionalni slovenski zajtrk je bil sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Živila, ki so jih učenci zaužili, so bila pridelana oz.  predelana v Sloveniji. Zajtrku v šoli in vrtcu sta se pridružila tudi  župan občine Cankova g. Drago Vogrinčič in čebelar Ljubo Bertalanič.
Dobavitelji živil za  Tradicionalni slovenski zajtrk so bili:
•    mleko - kmetija Kuzma Skakovci - DONACIJA
•    med   -  čebelar Ljubo Bertalanič Skakovci - DONACIJA
•    kruh   -  Turistična kmetija Ferencovi Krašči - delna DONACIJA
•    jabolka – Šipoš Štefan Krašči
•    maslo   -  Pomurske mlekarne

Vsem dobaviteljem živil  se iskreno zahvaljujemo.  

Na  dan izvedbe projekta smo izvedli   naravoslovni dan z naslednjimi  vsebinami :
•    Predavanje terenskega kmetijskega svetovalca Branka Kornhauserja: Lokalno pridelana hrana in uživajmo sezonsko hrano

RAZREDNA STOPNJA
1.    in 2. razred: UČENJE PESMI IN PLESNE KOREOGRAFIJE: ČEBELICE(Čuki)
3.    razred: ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA
4.    razred: OD ZRNA DO KRUHA
5.    razred: PRIPRAVA JABOLČNO - SKUTNEGA ZAVITKA

PREDMETNA STOPNJA – delo po delavnicah:
1.    delavnica: POSKUSI S HRANO
2.    delavnica: DAJ OKUSU PRILOŽNOST
3.    delavnica: TRADICIONALNI KROŽNIK
4.    delavnica: OD KOD PRIDE HRANA NA KROŽNIK

 Učenci so skupaj z mentorji pripravili razstavo na šolskem hodniku.

 Galerija


 

Obiskovalci

Na strani je 518 gostov in ni članov .