baner konec

ZDRAVSTVENO VARSTVO

Za učence 1., 3., 6. in 8. razreda so organizirani sistematični zdravstveni pregledi, za učence 1. in 3. razreda je organizirano cepljenje. Za učence 6. razreda bo organizirano tudi cepljenje proti HPV virusu. Zdravstveni pregledi in obvezno cepljenje se vršijo v prostorih Zasebne zdravstvene ambulante ŽIVŽAV, izvaja jih dr. Mira Misleta Terner.

Organizirani so tudi sistematični pregledi zob in učenje pravilnega čiščenja zob. Za učence skrbi zobozdravnica dr. Mirjana Petrovič. Učenci od prvega do petega razreda sodelujejo v tekmovanju za čiste zobe, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Murska Sobota, Šolski dispanzer.

V primeru nezgode v šoli in izven nje nudimo učencu prvo pomoč ter obvestimo zdravstveno postajo, starše in jih usmerimo na kraj, kjer se učenec nahaja. V nujnih primerih določimo učitelja, ki spremlja učenca v ambulanto ali bolnišnico, opravimo natančen zapisnik o nezgodi oziroma poškodbi.
Na šoli se bomo trudili, da nezgode vnaprej preprečimo, vendar mora vsak posameznik sam paziti na svojo varnost.

Hkrati pa vsi delavci šole skrbimo za zdravje naših učencev. Skrbimo za zdravo prehrano in gibanje otrok. Pogovarjamo se o škodljivih učinkih kajenja, alkohola, drog in drugih odvisnosti.
Letos bomo v vseh oddelkih v sodelovanju z Zdravstvenim domom Murska Sobota izvajali tudi program »Vzgoja za zdravje v osnovni šoli«.

 

Obiskovalci

Na strani je 518 gostov in ni članov .