MAISTROVO LETO – 2024 - 6. LITERARNI NATEČAJ »SPOMINSKA OBELEŽJA PRIPOVEDUJEJO«

Skupinska slika V četrtek, 25. aprila 2024 je v Ljutomeru potekala kulturna prireditev ob zaključku 6. literarnega natečaja »Spominska obeležja pripovedujejo«, na kateri so podelili nagrade in priznanja sodelujočim učencem osnovnih šol in dijakom srednjih šol za njihove prispevke.

Ob Maistrovem letu – 2024, sta na natečaju sodelovali učenki Alina Bagola iz 7. a razreda in Nuša Nemec iz 7. a razreda. Alina Bagola je prejela priznanje za svoj prispevek – napisala je esej o Maistru in njegovih zaslugah z naslovom General iz Aleje velikih – Rudolf Maister. Nuša Nemec je prejela priznanje za svoj prispevek – napisala je esej o Maistru in zavedanju domoljubja z naslovom Zakaj praznujemo Dan Rudolfa Maistra?. Oba prispevka sta bila nagrajena tudi z medaljo za najboljše prispevke na natečaju.

Za sodelujoče avtorje in mentorje bo 17. maja 2024 organizirana strokovna ekskurzija na GEOSS na Vačah in Stupičevo vilo na Zavrhu. Omenjeni natečaj je ena od aktivnosti obeležitve Maistrovega leta na naši šoli.

Iskrene čestitke učenkam za dosežen uspeh!

Mentorica: Monika Hajdinjak, prof.

Galerija slik:

Utrinki s kulturne prireditve

Utrinki s strokovne ekskurzije

Obiskovalci

Na strani je 1375 gostov in ni članov .